Prije nego se odlučite na trajno ukrašavanje tijela, razmislite jer možete kasnije sigurno požaliti.



Dogodi se da u mladosti želimo baš tu tetovaži pogrešno mislimo kako ju želimo zadržati do kraja života. Međutim, dođemo u razdoblje života kada nam se taj potez čini jako glupim. E sada, nije dobro sjesti i plakati jer tetoviranje nije baš pogreška za cijeli život. Imamo tri načina kako najbolje ukloniti tetovaže s kože.

1. Dermoabrazija

To je postupak kojim se skida gornji površinski sloj kože kako bi se uklonili ožiljci, bore, ali i tetovaže. Kada se radi o tetovaži, skida se sloj po sloj kože kako bi se pigmenti u potpunosti uklonili.

2. Laserski tretman

Ovo je najpopularnija metoda koja tetovažu uklanja u potpunosti, vrlo je detaljna, učinkovita i ne toliko agresivna. Upijanjem laserske zrake oslobodi se energija koja uništi pigment tetovaže pri čemu okolno tkkivo bude pošteđeno. Ipak, to je dugotrajni proces, a kako bi tretman bio učinkovit mora se postupak ponoviti 8 do 10 puta, prenosi zadovoljna.hr.

3. Kirurški zahvat

Idealan je za manje tetovaže. Zahvat uključuje izrezivanje malog dijela obojene kože te šivanje rane finim šavom. No, ostavlja za sobom ožiljak, a ako je riječ o većoj tetovaži morat ćete ići po nekoliko puta pod noć.

Zato, prije nego se odlučite na trajno ukrašavanje tijela, razmislite jer možete kasnije sigurno požaliti.








Objavi komentar

 
Top