Težak je bio oko tri kilograma i, ako ne bi bio pojeden unutar zadanih 45 minuta, onda bi ga morali platiti 18 funti. Jamie je ispunio zadatak dok mu je pjesma 'Eye of the tiger' iz Rockyja svirala u pozadini.


Restoran je postavio rekord: pojesti sendvič od 8 tisuća kalorija u samo 36 minuta. James Brettell postao je prva osoba koja je to uspjela. Ne samo da je pojeo sendvič, nego je to upotpunio sa salatom i velikom porcijom prženih krumpirića. Ovaj mladić spada u grupu od 116 ljudi, koji su to isto probali prije njega, no nisu uspjeli. Sendvič, koji je veličine kao malo dijete, sadrži tri puta više kalorija od 2,500 koliko je preporučeno konzumirati dnevno za odraslog čovjeka. Ovaj natjecatelj, osvojio je i majicu restorana vrijednu 116 funti koja je bila namjenjena i onima koji nisu uspjeli ispuniti ovaj zadatak. Veliki sendvič sadržavao je kobasice, slaninu, šunku, govedinu, puretinu, odrezak, janjetinu, krastavce, salatu, majonezu, umak za roštilje, senf i kolutiće luka.


Punjenja iz sendviča su bila raspoređena između šest šnita kruha podjeljenih u dva dijela.

Težak je bio oko tri kilograma, i ako ne bi bio pojeden unutar zadanih 45 minuta onda bi ga morali platiti 18 funti. Jamie je ispunio zadatak dok mu je pjesma 'Eye of the tiger' iz Rockyja svirala u pozadini.

"Vidio sam fotografiju sendviča na Facebooku i bio je veličine djeteta. Pomislio sam, moram nekako doći do toga", rekao je Brettell.

Iako je bio u formi i mogao je pojesti puno, nije vjerovao da će ipak moći pojesti toliko puno. Dodao je kako mu je postajalo loše kako se približavao kraju. No, onda su mu pustili pjesmu iz Rockyja i to ga je motiviralo da nastavi. Iz restorana kažu kako već godinu dana imaju u ponudi ovaj divovski sendvič, no nitko nije uspio ispuniti zadatak.


Ta cijela ideja je proizašla iz njihove ljubavi prema hrani i vjerovali su kako moraju napraviti neki vlastiti izazov. Ali ističu kako su se jako iznenadili kada su vidjeli da je James pojeo sendvič, a ne prethodni koji su pokušali od kojih su neki bili u duplo veći od njega. "Imali smo 117 pokušaja i samo jedan uspjeh. James je stvarno jedna velika jedaća mašina", poručuju iz restorana. Sendvič je sada još veći, tako da je ovaj izazov upravo prešao u sljedeći nivo.

Objavi komentar

 
Top